10 snabba med Ylva Skarp

YLVA SKARP är designern och KALLIGRRAFEN som verkligen gjort sig ett namn med sina karaktäristiska prints. Hon är utbildad vid Roehampton Institute i London, och har arbetat professionellt med kalligrafi och design i 15 år. Förutom prints så ser vi hennes design på porslin. keramik och tapeter. Ylva är från Dalarna och har en kombinerad ateljé/butik vid sitt hus i Leksand där hon bor med sin familj. Nu ska vi få veta lite mer om Ylva, här kommer hennes svar på 10 snabba!

När ringer din väckarklocka på morgonen?
Kl 6.45, och det är lika jobbigt varje morgon…. Jag är INGEN morgonmänniska….

Kaffe eller te?
Kaffe

Om du inte jobbat med det du gör idag, vad hade du gjort istället?
Något annat kreativt, förmodligen inom inredning på något sätt…

 

Du ska åka utomlands i en vecka på semester, vart åker du?
Till solen och värmen vid Medelhavet, gärna längs Rivieran

 

Favoritsnacks till fredagsmyset?
Är nöjd med ett glas blekt franskt rosévin från Provence

 

Om du vore en bokstav, vilken skulle du då vara?
Y ! ( I mean; y not!! 😉

Hund eller Katt?
Både och. Vi har två katter hemma men jag är väldigt förtjust i hundar, skulle gärna ha en men har inte riktigt tid. Min kollega Madde har dock sin hund Saga med på jobbet som jag får låna att ha i knät….

 

Du har en svacka, vad gör du för att få tillbaka inspirationen?
Har slutat att stressa upp mig så mycket över det utan vet att den kommer tillbaka. Accepterar att det är en sån dag och tar nya tag i morgon!

 

Du ska ge bort en present och måste välja något som du själv har designat, vad skulle du välja att ge?
Det där är alltid lite klurigt… Det beror ju så klart på vem som ska få det, ibland vet man ju direkt vad som passar. Men man vill ju inte att mottagaren skall känna sig tvingad att sätta upp något bara för att det är en present och att jag har gjort det… Tidigare när jag hade keramiken så kunde man alltid sätta en blomma i en mugg! Får kanske fundera på att återuppta keramiken i sortimentet. 🙂

 

Vad drömmer du om?
Förutom fred på jorden? På det personliga planet drömmer jag så klart om att alla runt omkring mig, inklusive mig själv, får vara friska, glada och må bra! Yrkesmässigt så hoppas jag att fortsätta utveckla mitt varumärke och ta det ut i världen än mer! Alla borde väl ha en Ylva Skarp hemma??

0 tankar om “10 snabba med Ylva Skarp

 1. Linda - Design Concept says:

  Vilken kul läsning!

  Har ju en del av hennes fina alster i min webbutik och tycker hon är grymt duktig och inspirerande:) Kul idé det här med att intervjua olika personer i design och inredningsvärlden:)

  Fin kväll /Kram Linda

 2. Linda - Design Concept says:

  Vilken kul läsning!

  Har ju en del av hennes fina alster i min webbutik och tycker hon är grymt duktig och inspirerande:) Kul idé det här med att intervjua olika personer i design och inredningsvärlden:)

  Fin kväll /Kram Linda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *