Tävling: vinn konst från Edelströmska Galleriet

Dags för tävling igen och denna gång i samarbete med Edelströmska Galleriet som drivs av Niklas och Elin Edelström. Edelströmska Galleriet säljer konst i små numrerade upplagor om 400 – 500 st. De samarbetar med traditionella och mer otradtionella kreatörer som ADs, alla med den gemensamma nämnare att skapa vacker konst till väggen hemma hos dig. Vill du veta mer, följ dem på Facebook
 
Nu kan du vinna ett konstverk, en fin julklapp till dig själv kanske, värde 990kr. För att vara med och tävla svara på nedan frågor genom en kommentar till detta inlägg eller maila ditt svar till hemtrendergmail.com. Du har t.o.m.14/12 på dig. Lycka till!
 
1. Vilken är din favorit från Edelströmska Galleriet
2. Vem du skulle ge en julklapp till i form av ett konstverk från Edelströmska Galleriet, motivera kort.
 
 
Update! Vinnaren heter Jenny som svarade: 
1. stockholm city icons 
2. jag skulle ge den i bröllopspresent till min mans syster som gifter sig i januari.
Edelströmskas motivering var:
Motiveringen är kort, kärnfull och Edelströmska Galleriet är svaga för äkta kärlek. Konst är en riktigt bra och personlig bröllopspresent, våra tidlösa tavlor är förhoppningsvis just vad brudparet behöver. Vi önskar brudparet stort lycka till och vill hälsa tack och en riktigt god jul till alla som var med och tävlade!
 
 
Vinnarna utses av Edelströmska Galleriet och beslutet kan inte överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Vinster skickas endast inom Sverige.

55 tankar om “Tävling: vinn konst från Edelströmska Galleriet

 1. Johanna says:

  1. Kungsholmen Icons

  2. Till mig själv. Som nyinflyttad till Kumgsholmen är jag redan förtjust i vattnet, parkerna och ljuset. Skulle passa perfekt på min tavelvägg.

 2. Eva says:

  1, City love NY

  2, Jag skulle ge den åt mig själv – att glädjas åt. Som ensamstående mamma är det svårt att komma iväg – då blir väggarna hemma och det som hänger på dem en stor källa till glädje!

 3. EMMA says:

  1) Stockholm City Icons

  2) Från tomten till mig för att..

  1. Den är skitsnygg! Stilren och tidlös

  2. Tavlan skulle vara pricken över i:et i min tavelvägg jag har i vardagsrummet.

  3. Det var i Stockholm jag träffade min sambo. Vi bor numera i Göteborg och det hade varit ett coolt minne.

  4. Varje gång jag kommer titta på den kommer jag minnas alla galna kvällar på Ritz, Söderhänget, Tjejmilen och de härliga promenadstråken runt Djurgården och Kungsholmen. Och allsång på Skansen. Stockholm i mitt hjärta!

 4. Elin says:

  Min favorit är Stockholm City Icons, den vill jag ge till mig själv som påminnelse om min kärlek till Stockholm. Ibland känner jag hopplöshet inför att hitta en fast bostad här och överväger flytta till en mindre stad igen, men sedan kommer alltid fina stunder (hus, ljud, lukter, vatten, utsikter) och jag förstår varför jag flyttade hit.

 5. Carin says:

  1) City love NY tyckte jag var snygg, både färgerna och symmetrin i bilden pga ordens längd, cirklarna var riktigt läckra de med.

  2) Om min farmor levt hade jag velat ge henne ett av stockholmstrycken. Hon var uppväxt där och mycket intresserad av form och design. Själv mycket duktig på att teckna, men gjorde det tyvärr aldrig på äldre dar.

 6. Sigfrid says:

  1. CIRCLES 3

  2. Jeg skulle gi bilde til min sønn Jonatan. Han har nettopp pusset opp rommet sitt og trenger ny kunst til veggfargen.

 7. Mia Maria says:

  City Love New York är favoriten 🙂

  Jag skulle faktiskt vilja ge den i julklapp till mig själv som ett minne av tre fantastiska månader (av ett för övrigt tufft år) i denna härliga stad under 2014.

 8. Elli says:

  Jag tycker "Stockholm City Icons" var absolut finast.

  Jag skulle ge den till min pojkvän i julklapp då han vart bortrest under hela December och kommer hem lagom till Julklapp. Vi har sagt att vi inte skulle ge bort julklappar pga ekonomiska skäl men en vinst ska man väl ge bort? 🙂

  / Elli

 9. Malin Sandberg says:

  1. city love new york

  2. jag skulle ge den här till min kille dels för att han fyller år den 22 dec och sen för att han älskar allt med USA och det är hans högsta önskan att få åka dit. så den här skulle passa han bra och drömma sig bort i 🙂 och hoppas såklart att en dag åker vi dit 🙂

 10. Loo says:

  Vasastan Icons

  Den behåller vi till vårt nyinredda arbetsrum hemma i…. Vasastan! Vi har varit på jakt efter just Vasastan motiv så den passar som en smäck. Jag råkar vara en riktig lokalpatriot och älskar denna stadsdel som ja levt hela mitt liv i 😃

  God Jul!

 11. Sofia says:

  1. Kungsholmen icons

  2. Till mig själv och min man som en påminnelse om hur bra vi har det och hur tacksamma vi ska vara dör att bo i en sådan vacker omgivning.

 12. Yrr says:

  1. Måseskär.

  2. Jag skulle vilja ge den till min lillasyster som antagligen snart kommer flytta hemifrån, som en start till hennes första helt egna lägenhet 🙂

 13. Emma says:

  1. Citylove New York

  2. Till min bästa vän som gifte sig i New York med sitt livs kärlek i våras, de har inte haft någon bröllopsfest sen de kom hem och den här skulle vara en fin gåva till dem som ett minne sv deras stora dag!

 14. Hanna says:

  1. Stockholm city Icons

  2. Till min syster som bor i ett annat land och saknar Stockholm och Sverige så enormt mycket! Hon är "fast"där två år till så att få ge henne denna så att hon kan kolla på den när hon har hemlängtan skulle göra mig så lycklig!

 15. Klara says:

  1. Så många fina men det självklara valet blir ändå Måseskär i älskade Bohuslän. Så troligt vacker!

  2. Och det är just Måseskär jag så gärna skulle vilja ge mina föräldrar i julklapp. De är båda från västkusten och har seglat i alla tider, där Käringön nära Måseskär givetvis var en favorit. Nu på äldre dagar är båten såld och det hade därför varit så himla kul att få ge dem en så vacker tavla de kan titta på varje dag och minnas alla år på havet. En tavla att hänga på hedersplatsen hemma och som får dem att känna vinden mot deras kinder igen helt enkelt!

 16. Sara says:

  1. Circles 2

  2. Har haft en riktigt tung höst med massor av plugg. Är i slutfasen av min universitetsutbildning och på kontot finns det inget över att unna sig något sånt här fint! Behöver en färgglad tavla hemma för att pigga upp och peppa mig det sista nu innan jul!

 17. Aniika says:

  1. Jag gillar Monsters ABC, perfekt i barnrummet! 2. Jag skulle ge Stockholm City Icons till min syster som har flyttat till USA och har hemlängtan. På så sätt skulle hon alltid få ha Stockholm hos sig!

 18. Claudia says:

  City Love New York

  Skulle vilja ge denna till min unga vuxna dotter på väg ut i världen. Hennes väg är krokig(pga kronisk sjukdom) men hon har alltid hopp och försiktiga framtidsplaner.

 19. Rebecca says:

  1. Östermalm icons

  2. Jag skulle ge en tavla till min bästa vän som länge lidit av psykisk ohälsa, men som alltid skiner upp när hon tänker på sin favoritstad, Stockholm!

 20. Louise B says:

  Hej,

  Först till den största saken, vilken superbra tävling! Älskar deras affischer.

  1. Jag tycker helt klart Vasastan är den "finaste" affischen. (Se varför i nr 2)

  2. Mina föräldrar är uppvuxna och träffades i Vasastan i Sthlm.

  Jag själv och min bror även så!

  Men denna affisch skulle betyda massa för min mamma då hon önskar att flytta tillbaka dit en vacker dag, så det är en klar julklapp till henne i år!

  Tack för en bra tävling och superfin blogg!

  God jul!

  Med vänlig hälsning, Louise

 21. SofiaS says:

  1. Stockholm City Icons! De är så fin!

  2. Min syster och svåger. De har precis köpt stort hus men har inget att hänga på väggarna.

 22. Marit says:

  1. Kungsholmen icons

  2. Jag skulle ge Stockholm icons till min syster som precis blivit mamma för första gången, tror hon skulle bli riktigt glad över den här.

 23. Marit says:

  1. Kungsholmen icons, min absoluta favorit stadsdel i Sthlm.

  2. Jag skulle ge Stockholm city till min syster, för hon har precis blivit mamma och jag tror hon skulle älska den.

 24. Karin Stjärnkvist says:

  1. "City Love Barcelona" är min favorit

  2. Jag skulle vilja ge min son ett konstverk, eftersom han just nu bryter upp från sin sambo och är i stort behov av konst på väggarna för att få det fint igen.

 25. Jenny Moen says:

  min favorit är: FAIRIES & FRIENDS ABC

  Den skulle jag ge till min dotter som börjat intressera sej för alfabetet och älskar älvor. Så det vore helt perfekt!

 26. -enna says:

  1. Min favorit är Citylove_barcelona.

  2. Jag skulle ge min sambo tavlan eftersom att vår barcelona resa har varit ett speciellt minne för oss hela vårt förhållande.

 27. Camilla Sandmark says:

  Hej!

  1. För mig som inte bor i Stockholm så är Icon-tavlorna både fascinerande och fantastiskt vackra. Allra mest gillar jag Stockholm city Icons för den omfamnar hela staden och har plockat ut det bästa av det som kännetecknar staden.

  2. Jag skulle ge min mormor den tavlan för hon bodde som ung i Stockholm och minns den tiden som den bästa i hennes liv!

 28. trisse says:

  Södermalm Icons skulle jag ge min dotter som just flyttat till Sthlm och Södermalm, så hon hittar hem när hon ser dessa vackra byggnader

 29. Elin says:

  1. City Love New York.

  2 Hade gett den i julklapp till en eller kanske båda två av mina bästa vänner som jag var med i New York i höstas. En liten påminnelse om hur kul vi hade!

 30. Anna G says:

  1. Lighthouse Icons – Måseskär

  2. Jag skulle vilja ge denna underbart vackra bild på älskade Måseskär i Bohuslän till min mamma. Vi har sommarställe i närheten och det är den platsen som ligger oss varmast om hjärtat.

 31. Mikael Härdig says:

  1. Lighthouses Icons – Falsterbo Fyr 2. Jag vill ge den till min fru för att fira vår andra bröllopsdag. Hon kom nyligen till Sverige och älskar att vandra vid havet här, i synnerhet nere vid stranden i Falsterbo som ligger så nära vårt hem.

 32. Frida says:

  1. Svårt att välja. Alla var jättefina! Men väljer nog ändå tavlorna som kallas "My Favourite GP".

  2. Jag skulle ge dem till mig själv i julklapp.😉De kommer bli jättefina i vårt nybyggda hus som jag hoppas kunna flytta in i om några veckor

 33. Ebba says:

  1. Stockholm icons

  2. Måseskär skulle jag ge till min mammas sambo eller hans föräldrar i julklapp då de kommer från Bohuslän & har ett väldigt tydligt tema i sin inredning: marint (fast snyggt, jag har lite svårt för det personligen när det blir för mycket blått, rött, vitt & för många segelbåtar i miniatyr)

 34. Ebba says:

  1. Stockholm icons

  2. Måseskär skulle jag ge till min mammas sambo eller hans föräldrar i julklapp då de kommer från Bohuslän & har ett väldigt tydligt tema i sin inredning: marint (fast snyggt, jag har lite svårt för det personligen när det blir för mycket blått, rött, vitt & för många segelbåtar i miniatyr)

 35. Isabella Dahlgren Camacho says:

  1. Vastan var himla trevlig!

  2. Jag och min sambo blev tillsammans på Vasastan, hade varit fint att ge den till honom för att påminna oss om den finaste morgonen i våra liv!

 36. Christine Carlström says:

  Det var många fina ta lor. Men min favorit är ändå denna New York tavla, http://edelstromskagalleriet.se/product/city-love_ny

  Jag skulle så gärna vilja ge den till min man. Den 12/12 2011 ge han ner på knä på skridskobanan framför den stora julgranen i Bryants Park. Så att ge honom denna tavla vore ett fint minne av vår förlovning i den vackraste stad jag upplevt.

 37. Carina says:

  1. Stockholm Icons

  2. Den ger jag till min systerdotter som flyttade "hem" igen till Australien, bara för att påminna henne om vilket dumt beslut det var..

 38. Susanne says:

  1)Min favorit är Stockholms Icons.

  2)Och den ger jag till mig själv… Våra väggar hemma behöver fyllas med lite modern och trendig konst.

 39. Kristina says:

  1. Grönskär!

  2. Grönskär! Till min pappa som släpat med mig ut i Stockholms skärgård sen jag knappt nådde upp över kanten till sittbrunnen.

 40. Elisabeth says:

  Södermalm icons.

  Den skulle passa perfekt i min brors lya på Söder, då han efter 12 års renovering aldrig fått upp en tavla!

 41. Lina says:

  Svar:

  1. Stockholm Icons

  2. Min kära vän som precis flyttat från Dalarna till huvudstaden. Hon är helt förälskad i staden.

 42. Cecilia Nordlöf says:

  1. Citylove New York 1

  2. I början på nästa år firar jag och min pojkvän 5 år som förlovade.

  Förlovningen var i just New York där jag frågade om han ville bli min man. Skulle varit en väldigt fin

  förlovningspresent till honom och en liten hint på att det snart är dags att gifta sig med mig! 🙂

 43. tjugofemman - Frederica says:

  1. Stockholm neo gothic (Vår vackra huvudstad passar i alla hem ;))

  2. Just den här vinsten skulle jag ha svårt för att ge bort, den skulle passa så väldans bra hos mig 😉 Men jag skulle även vilja ge den till min syster som precis börjat sin resa igenom en skiljsmässa och ska flytta. Hon skulle behöva lite nytt i sitt och barnens nya hem, för att lättare få en känsla av ny start! Inte bara ta med sig allt gammalt som är fullt av minnen…

  Hoppas verkligen på tur!

  Ha en fin kväll 🙂

 44. Maggan says:

  1. Citylove New York

  2. Som välkomstpresent till min nya arbetskamrat som vill åka till New York på sin 60-årsdag men hennes man kan inte följa med p g a hjärtbesvär och får inte flyga.

 45. Stämningsfullt says:

  1.Stockholm icons!

  2. Jag skulle ge den till mig själv och min sambo. Vi flyttade ifrån Stockholm hit, men älskar fortfarande staden och dess vackra arkitektur!

  Tavlan symboliserar verkligen detta!

  / Vanja.

 46. Jessica says:

  1. Vasastan icon

  2. Den skulle bli en perfekt julklapp till min man. Han älskar arkitektur och vet att uppskatta vackra byggnader. Dessutom är han inbiten vasastadsbo sedan tre generationer. Nu bor vi i förorten så konstverket hade varit guld att titta på när längtan till staden blir för stark.

 47. Inger says:

  1: Jag tycker Måsekär var finast.

  2: Jag skulle ge fina Falsterbo till min syster julklapp. Den tycker jag passar henne!

 48. Mikaela says:

  Åh helt underbar tävling! <3

  1. Mitt favoritmotiv: STHLM CITY ICONS

  2. Jag skulle ge det till mig själv i julklapp. Sthlm är min hemstad men flyttat till Östersund pga kärleken men saknar min hemstad varje dag, skulle vara underbart att få se det varje dag i mitt vardagsrum 🙂 <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *