Sponsrad video: IKEA ART EVENT

Allas vår IKEA tar nu steget in i konstvärlden. Den 22 april (på min födelsedag!) lanseras en tillfällig konst-kollektion i alla varuhus runt om i landet. IKEAS varuhus blir då en konsthall med utställning med konst från hela världen. Elva samtida konstnärer och fotografer gör tillsammans en tillfällig kollektion för IKEA med tanken att göra konsten nåbar för alla.

– IKEA Art Event handlar om att göra bra konst tillgängligt för alla. Vi vill göra det möjligt att skapa ett hem där konsten är en naturlig del, och vi vill att konstverken ska vara både unika och prisvärda, säger Henrik Most, Kreativ ledare, IKEA of Sweden.

Bland konstnärerna hittar vi Rankin från Storbritannien, Bára Prášilová från Tjeckien, Tanya Long från USA och Nathalia Edenmont från Ukraina. I filmen nedan får du du möta dem alla och höra hur tankarna går kring IKEA Art Event 2016.

Själv gillar jag verkligen fotokonst, det känns som den lättaste konstformen att ta till sig och att besöka Fotografiska gör jag titt som tätt. Jag anar att även om vi pratar IKEA, alltså massproduktion, så kommer dessa konstverk att gå som smör och bli samlarobjekt. Så passa på när de kommer för jag gissar att de kommer försvinna fort!


Inlägget presenteras i samarbete med IKEA

En tanke om “Sponsrad video: IKEA ART EVENT

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *