5 frågor till Instagramprofilen @catcooee

Instagram är en stor inspirationskälla för mig och i höst har jag satt ihop ett gäng inlägg där ställt några frågor till Instagramprofiler jag beundrar. Jag följer närmare 500 konton och alla inspirerar mig på ett eller annat sätt. Men några är jag lite extra nyfiken på, vem som sitter där bakom appen och hur mycket tid som läggs på kanalen egentligen, hur de tänker kring bilder och vad deras bästa Instagramtips är. Så nu har jag gjort slag i saken och frågat några stora Instagramprofiler om de vill svara på frågor kring sitt instagrammande och berätta sina bästa Instagramtips. Först ut är Catrine Åberg a.k.a. @catcooee som har ett inspirerande flöde med frukostar, blommor och blader, outfits och vardagsmoments!
catcooee
Konto: @catcooee
Antal följare: 76 200
Antal post/vecka: 7-10 st

Hej Catrine! Första frågan kommer här – Vad tycker du är det bästa med Instagram?
Jag har lärt känna så många fantastiska människor runt om i världen genom detta forum som delar samma intressen, några av dem har blivit mina närmaste vänner idag. Jag har satt ihop flera Instagram-träffar i olika städer i världen och det har varit fantastiskt!

Hur många timmar i veckan lägger du på Instagram?
Har aldrig räknat faktiskt men kanske någon timme per dag, gissar jag! Då räknar jag dock inte in fotografering, styling inför en post utan bara kommunikation och uppföljning.

Hur tänker du kring dina texter & taggar?
Jag är mer en bildmänniska än text både gällande mina egna posts samt dem jag följer. Känner det tar för lång tid att läsa långa inlägg på posts, så då blir det bara att jag skumläser dessvärre. Önskar nog att forumet ska vara en ganska snabb kommunikationsplats. Jag försöker använda taggar som passar för vardera bild, för att få bättre spridning.

Har du någon gång ångrat/tagit bort en publicerad bild?
Jag har nog inte direkt ångrat en publicerad bild, mina är inte så privata. Men däremot har jag plockat bort en del som är gamla, långt bak i flödet och som inte alls stämmer in i mitt flöde idag. Jag startade med Instagram precis när det var nytt för många år sedan och hade så klart ingen aning om hur långt det skulle kunna gå. Det gick nog på 30 sek när jag bestämde mig för namnet på kontot (@catcooee) som blev en blandning på mitt namn och företag. Ibland funderar jag på att byta namn men sedan har det blivit som ett kännetecken och när man träffar nya människor på mässor och Instagram-möten så känner de en som ”catcooee” så det blir kanske att det får stå kvar!

Vilka är dina tre bästa Instagramtips?
Att lägga upp bilder kontinuerligt, gärna minst ett om dagen.
Svara på kommenterar och frågor i den mån man har möjlighet.
Att variera sina bilder med olika ”ämnen”, och kanske inte bara en typ av segment, för att få en bredare skara med följare.

Tack @catcooee för dina tips!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *