Kryddan att odla själv

IMG_4071


Jag smygstartar min bloggstart efter sommaren med ett inlägg i samarbete med Impecta. Jag tänkte jag skulle göra om här på bloggen lite men som alltid så tar sådant lite längre tid än väntat.. – så återkommer snart igen om det!

Den här sommaren var faktiskt första gången i mitt (vuxna) liv som jag sådde fröer och odlade eget. Jag sådde sommar-morätter, persilja, lökar och lite blommor, mest luktärtor i mina nya odlingslådor. Jag valde Impecta i frö-djungeln och jag är så nöjd med resultatet. Mina morötter bl.a. växte så det knakade och jag har gallrat och plockat och ätit, gallrat och plockat igen. Både orange och lila versioner hade jag i lådan.

OK, jag kanske överdrev liiiite med mängden fröer när de kom i jorden men det fick jag ju lära mig att isortsett alla frön gror (jag tänkte att en del kanske inte tog fart så jag maxade), men alla växte till sig. Det är lite häftigt faktiskt tycker jag, att en sådan liten fröpåse kan ge så otroligt mycket mat och kryddan att jag odlat själv slår ju inget!

Fröpåsarna sparar jag nu så jag kan så minst lika mycket nästa sommar igen, för det här kommer jag göra varje år från nu, att odla eget är bra för trädgårds-självförtroendet, det är ju så himla lätt. Jag läste att Impecta har en frökatalog på över 2000 fröer, så det finns visst massor att testa att odla. Morötter kommer jag nog alltid ha, ser redan framemot nästa sommar när jag kan dra upp några tillsammans med vår Tage. Jag vill också odla lite fler blommor och kanske några pumpor, & squash kanske.. Hur jag sparar fröpåsarna? I kylskåpet, precis som min mamma alltid har gjort, vet inte om det är bäst men tror det!impectaFoto: Jenny Martinsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *