Kategorier
Tävlingar & samarbeten

Terazzo – i samarbete med Hill Ceramic

Funderar du på att göra om badrummet? Att inreda med terazzo-inspirerad klinker och kakel så här tycker jag är väldigt fint. Och hållbart både stilmässigt och slitage-mässigt. På bilderna ser du Terrazzo klinkersen Ceppo di gre från Hill Ceramic.

Terrazzo har sitt ursprung i antikens Grekland och Italien. Det är en konststen som består av krossad sten, ofta marmor, som sedan blandas ihop med färgad cement. Sen putsas det upp och marmor-flisorna kommer fram i cementen. Så för att ha funnits i 1000-tals år så är det en minst sagt tidlös produkt. Till Sverige kom terazzo i slutet av 50-talet och användes mycket i offentliga miljöer. Den är helt enkelt lätt att underhålla och extremt slitstarkt. Äkta terazzo är dock kostsamt och därför har man börjat göra terazzo-inspirerade klinker och kakel.

Serien Ceppo di gre som du ser här på bilderna är en bränd keramisk platta som tål både grus, vatten och hårt slitage, och golvvärme. Det måste en ha i badrummet för frusna tår.

För att sen ta hand om dina plattor behöver du städa som all annan ytskikt i hemmet med vanligt rengöringsmedel, så du behöver inget extra som skyddande oljor, impregneringar eller färgfördjupare vilket är bra. Helt enkelt ett smidigt och relativt billigt alternativ om du gillar looken av terazzo!

Hill Ceramic har Europas störst online sortiment av klinkers och kakel och serien Ceppo di gre tillverkas i EU och uppfyller svensk byggstandard. Hill Ceramic har kontor och lager i Tvååker utanför Varberg och därifrån skickas deras sortiment på över 17 000 produkter. De är värda att kika in, de har inga återförsäljare vilket gör att de har lägre priser då alla slipper mellanhänderna. Dock kan du alltid beställa en provplatta vilket rekommenderas så du vet att du får det du verkligen vill ha.

Det var allt i dagens terazzo lektion – på återseende!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *