Blogg

Av Jenny Martinsson

Min studio

Och här kommer en liten kont(r)aktannons såhär i bloggflödet. Det här är en glimt av rummet jag hyr i Gustavsbergs Gamla Porslinsfabrik. Jag kallar det Min studio. Vet egentligen inte vad definitionen av studio är men för mig landar det rätt. Jag har inte varit här så mycket på flera år faktiskt men nu har jag hittat tillbaka och utgår härifrån och jobbar här dagar framför skärmen. Men konstellationen har ändrats och jag söker nu en roomie som vill dela rummet på 30m2 med mig. Så vet du någon eller kanske du själv som söker någonstans att jobba och utgå ifrån på Värmdö så hojta gärna till!

/J.

Foto: Jenny Martinsson

Första söndagen i februari och i helgen har vårsolen tittat fram så vi här på Värmdö fick en liten liten glimt av kommande vår och jag har hunnit tänka klart mina tankar. Så här kommer ett inlägg med 5 tankar jag haft i helgen…

– Vårsolen fick mig att göra ett ryck att leta fram ljusa jeansen och randiga skjortan längst in i garderoben och solglasögonen dammade jag också av. Det kanske är lite lite tidigt än att kalla det vår men 1 mars, då kommer jag gå all in på vår.

– Apropå vår så kom jag att tänka på dessa bilder som jag stylade för några år sedan. Med en pastellig rosa kulör på väggarna till ett tonårssovrum. Just rosa känns vår för mig och det är så lyxigt som stylist att få testa olika färger utan att göra om hos mig själv.

– Jag vet förresten om att min blogg är lite trasig just nu. Det går inte att kommentera och så.. men om du har en fråga nu eller senare så finns jag även på Instagram. Jag ska ta tag i det där någon dag.. sånt tekniskt är ju så tradigt.

– & jag finns nu på Threads. Instagrams nya svar på X (Twitter). Det jag känner är bara att det är så jäkla käckt, hurtigt och många rappa käftar där. Kanske bara de som kommer upp i mitt flöde men det känns lite krystat. Vi får se, om Hemtrender på Threads är här för att stanna eller ej – men kul att testa iaf!

– Kommande vecka är det designvecka i Stockholm. Det är omöjligt att gå på allt men ett besök på Möbelmässan är tanken iallafall. På lördag (10 februari) är det öppet för allmänheten så alla kan ju gå om man vill!

Oavsett hur din vecka så ut så önskar jag dig en fin!

/J.

Pressbilder Mio Möbler, foto Jonas Gustavsson, stylat av mig.

Så blev januari

Första månadens sista dag på det nya året. Idag är det 31 januari. Swish sa det så var den månaden klar. I mitt jobbliv har det varit väldigt lugnt, jag försöker att inte få panik utan leva i cykeln som jag vet finns där och Januari brukar vara lugnt. Men har det varit mer lugnt än vanligt? Vet inte. Jag är ju även tillbaka efter mammaledighet och att starta upp frilansliv efter en tid borta är i sig också en uppförsbacke. Så månaden har bjudit på (lite för) många timmar vid skrivbordet med admin, budgetplanering, organisering, mailande, målskrivande, planering m.m. Jag älskar ju fotodagar så har inte varit help pepp på detta. Men nu avrundar jag månaden med Januaris minus & plus:

Månadens minus:
– Några inställda fotningar pga sjukdom (dock ej min sjukdom så ett plus för det)
– Det oinspirerande januarimörkret
– Höjningarna på typ alla fasta utgifter

Månadens plus:
– Kick-off med fyra frilanskollegor
– Kul besök på Formex
– Co-working-dagarna med fotografen Helena Nord
– Roliga konsulttimmar med Support Design


Men imorgon, ny månad och på fredag har jag årets första fotning (om alla håller sig friska)!

/J.

Pressbild: Åhlens

Moodboard januari

Vi är redan långt in i januari och jag har satt ihop ett moodboard för månaden. Jag älskar ju att göra moodboards. Nu i januari tänker jag cleant, utrensande, tulpanblad som trillat ned på bordet, stickat (Adlink) på kroppen och sneakers (Adlink) i längtan. Den helt underbara fåtöljen kommer ifrån Felicia Alms nystartade inom second hand & vintage. Nu kör vi januari i tio dagar till, njut av vinteridet. Snart nalkas andra tider!

/J.

Jenny
Martinsson

Min passion i livet är inredning, har alltid varit och kommer alltid vara. I mitt yrke som Inredningsstylist får jag jobba med min passion varje dag – det är en ära att få bygga miljöer, stora som små, för att lyfta produkter till sitt finaste. 

Vill du jobba ihop med mig så hör av dig så tar vi en fika, digital eller live