Skip to content

Det godaste bananbröd receptet

I sommar har jag gått helt ”bananas” på bananbröd. Hur kan jag tidigare ha missat detta? Jag som äter massor av bananer och i perioder älskar att ha det på knäckemackan (jo, det är gott jag lovar!). Bananbröd är min nya go-frukostfavorit och jag tycker brödet blir bäst med lite kanel i också.BananbrödHär kommer mitt recept som jag brukar göra efter:

100 g smör + lite till formen
2 msk potatismjöl till formen
2 ägg
2,5 dl socker
4 bananer + 1 hel
3,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk kanel

Sätt ugnen på 175 C. Smörj och potatismjöla en brödform. Vispa smör och socker med elvisp, bland ned äggen och de fyra bananerna (som du delat i mindre bitar) och vispa ihop. Häll sedan i alla torra ingredienser och vispa igen. Häll smeten i formen och dela sen den sista bananen på längden och lägg på med snittytan uppåt.

Grädda i 60 minuter tills brödet är gyllenbrunt. Och njuuuuut!BananbrödFoto: Jenny Martinsson

Meta

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *