Tävla & vinn med Iris Hantverk

Dags för ny tävling här på inredningsbloggen och denna gång i samarbete med Iris Hantverk, ett företag som ligger mig lite extra varmt om hjärtat. Iris Hantverk startade i slutet av 1800-talet med ett litet bortsbinderi för synskadade utanför Stockholm. Än idag har de synskadade hantverkare från flera olika kulturer som skapar borstar enligt gammal hantverkstradition och med makalös fingertoppskänsla. De säljer sina produkter online men också i två butiker i Stockholm. Läs gärna mer om Iris Hantverk här.

I vinstpotten nu ligger den superfina spegeln, designad av Lovisa Wattman, som är nominerad till priset Formex Formidable 2016 (här kan du rösta om du vill) + att det ligger ett presentkort på 1 000 kr som du får välja vad du vill för. Totalt vinstvärde 1 500 kr. För din chans att vinna, kika nedan och lämna ditt svar i kommentaren till detta inlägg eller maila  jenny@hemtrender.com. Du har t.o.m. 30 oktober på dig, lycka till! Grattis till Marie-Louise Charleson som tog hem vinsten!

 1. Följ @irishantverk på Instagram.
 2. Vad skulle du välja för ditt presentkort hos Iris Hantverk? Motivera kort ditt svar
  irishantverk_tavlingVinnaren utses av Iris Hantverk och beslutet kan inte överklagas. Ev. frakt och vinstskatt betalas av vinnaren. Inlägget presenteras i samarbete med Iris Hantverk. 

38 tankar om “Tävla & vinn med Iris Hantverk

 1. Lisa bäckman says:

  Om jag hade vunnit hade jag valt ett snyggt sopset som inte behöver gömmas undan. För pengarna som blir över önskar jag mig en en kudde i färgen dimgrön (så vackert ord).

  /lisabaeckman på instagram

 2. Malin Nilsson says:

  1) Följer (malin7787)
  2) Matta i trä till badrummet. Sopset till köket. Och då är jag nog redan över budget, men det gör ju inget:) Jag älskar typ allt på Iris!
  Med vänlig hälsning Malin

 3. Marie says:

  Åh,💦
  Tavlan ’Firewall’ stavas ren magi i en perfekt harmoni. Älskar denna bild, så lugn, men med innanför ramarna så vild.
  Och detta print; är förälskad helt blint.
  Med tavlan för min blick skulle den bli hemmets stora höstkick o häftiga färgklick.
  Hoppas ni i stjärnorna ser min goda karma, för denna magiska tavla har mig lyckats totalcharma.
  Den talar till min själ på ett sätt som få konstverk gör, hoppas innerligt ni mitt hjärtas önskan hör.
  Denna skapelse är allt jag behöver, jag går ut o hittar en fyrklöver❗💦
  〰Because life is too short to have boring paintings〰

 4. Emma Cederholm says:

  Badrumsmatta , kökshanduk och den gula fågelholken hade jag valt . så fint / mvh Emmaliceder på instagram

 5. Kylie Larsson says:

  Att kunna beställa fred på denna stackars jord;
  Eller skapa en tidsmaskin med bara skrivna ord.

  Dessa är ljuvliga önskningar som vi alla har;
  Tyvärr är en sådan drömönskan ej uppfyllbar.

  Men näst bäst är de underbart fina saker;
  Hos Iris Hantverk med något till alla smaker.

  Man hittar alltid grejer som tänder köpgnistan;
  Och härliga produkter som hamnar på önskelistan.

  Ta deras svarta entré matta som ett exempel;
  Den får självklart min belåtenhetsstämpel.

  En gammal trist matta står nu vid entrén;
  Den är tyvärr inte så lätt att hålla ren.

  Vintertiden kommer ju jätte jätte snart;
  En ny välkomnande matta skulle passa smart.

  Om min dröm att vinna detta kunde uppfyllas;
  Skulle säkert hela vår vardag förgyllas.

  Följer på Instagram med 🙂

 6. Chris says:

  1. Följer sedan länge <3

  2. Om jag hade turen med mig skulle jag köpa en fågelholk till min arbetskompis, han berättade till mig i veckan att föregående vecka hade det gått åt 18 (!) kilo fågelfrö hemma hos honom 🙂 Han undrade skrattande hur denna vinter skulle sluta. Han är världens bästa fågelvän och skulle gladeligen hellre ge fåglarna mat och prioritera dem före sig själv. Klart jag vill att fåglarna ska bo fint hos honom och äta sina måltider med tak över huvudet. Skulle också välja ett sopset till mig, har en tvååring här hemma som mer än gärna ska äta på golvet. Knäckemacka är favoriten, dock inte hos mamman i städväg. Men ett sopset skulle lösa problemet. Snyggt och naturligt, gjort med omtanke!

 7. Paula Fyk'en says:

  Vi har nu flyttat in i vad som ska bli vårt drömhus. Huset som är från 1923 har stått tomt i två år och kräver en del kärlek och städning. Dammvippan och mattpiskan håller så fin stil med huset att de får hänga framme som tidstypisk och praktiska stilleben. Kram Paula

 8. Lena P says:

  Bakformen Heritage mini och någon av de vackra tavlorna står högst upp på önskelistan. Tavelmotiven är så vackra i sin enkelhet och kakorna får den enklaste sockerkakan att stjäla showen.

 9. Malin says:

  Då jag nu är föräldraledig med en liten tjej
  Har mysa i soffan blivit lite våran grej
  Hon må vara liten, men hela filten hon tar
  Så en ullfilt från Klippan skulle vi behöva ha,
  hälsningar från en mamma med rumpan bar.

  PS. Mamman heter @molla på instagram och följer irishantverk.

 10. Paola says:

  Följer på ig som mikkimuz.
  Jag har letat länge efter vaser som passar på ett gammal tungt mahognybord (arvegods) som jag har i en avskild del av vardagsrummet. Nu har jag hittat det jag vill ha! http://www.irishantverk.se/sv/articles/2.54.413/vas-frokapsel-stor är helt fantastiska. Så enkla, neutrala, eleganta – och jag älskar formen. Två sådana skulle det bli, och en http://www.irishantverk.se/sv/articles/2.43.387/iris-hantverk-diskduk-dov-gul får också följa med och lysa upp köket (nästan synd att använda den som diskduk när den är så fin!).

 11. Naslundemma says:

  Skulle välja nya handdukar då min sambo vill ha stora handdukar och jag har inte hittat de ultimata, förrän nu! Så vore en perfekt vinst till en student vars ekonomi inte tillåter så mycket utsvävningar i ekonomin.

 12. Marie-Louise Charleson says:

  Nu ska det skuras och fejas,
  Utan att städhjälp lejas.
  Dammvippa, skyfflar och borstar ska handlas,
  Så mitt hem kan förvandlas.
  Naturvänliga redskap och medel är för mig ett aktivt val,
  Och då blir Iris Hantverk ett självklart val.

 13. Jenny says:

  1. Följer på instagram.
  2. Om jag vore den lycklige vinnaren…Då skulle jag köpa mig pläden: Ralph Linolium och kudden: Kuddris Dimgrön.. Sen skulle jag krypa ner i soffan med en kopp te och bara njuta av hösten.

 14. Sofia says:

  Om jag vann skulle jag välja en domino ullpläd att värma mig under i vårt gamla (och lite kalla..) hus nu när det ska bli en riktig vargavinter. För resten skulle jag välja en diskborste och fina köksredskap helt enkelt för att de är fina!

 15. Cissi says:

  1. Följer Iris Hantverk som @cecilianordlof

  2. Den bästa julklapp jag kan ge min blivande man, är något till det som han verkligen kan. Men vi har ingenting fint att ha det i,VEDBÄRAREN så fin skulle bli! För snart när den kalla vinden viner, då denna behövs till vår öppna spis och kaminer.
  Den är estetiskt snygg i trä och form, hoppas hans glädje bli enorm.

 16. Kristin says:

  1) Följer
  2) Skulle investera i nya fina skärbrädor och ett fint sopset! De gör sådana alldagliga produkter vackra och naturliga!

 17. Anna - prickenoverlivet.se says:

  1) Check ✔️
  2) Jag skulle köpa ett av deras klassiska sopset som skulle få stå bredvid öppna spisen – perfekt att smidigt kunna sopa upp skräp från veden. Det skulle ge mig ett vardagsproblem mindre då jag slipper hämta dammsugaren i tvättstugan varje gång plus att dessa set är väldigt fina och gärna får stå framme! Jag skulle lägga till och även köpa en Samba ullplädar i rosa till barnrummet som vi håller på att i ordningställa för vår nya familjemedlem som beräknas komma i januari.

 18. Elin Larsson says:

  Jag hade valt så mycket jag kunnat som relaterar till bakning. Älskar att baka och fina naturliga redskap Hade varit så otroligt!

 19. Fredrik says:

  Om jag vann skulle jag satsa på ett gäng vackra handdukar och ett sopset från Iris Hantverk! #hållertummarna

 20. Nickan says:

  Följer Iris hantverk 🙂

  Om jag vann skulle det utan tvekan köpas in handgjorda borstar. Har redan det höga sopresset och det är sannerligen ett inköp jag aldrig kommer att ångra. Ser lika fin ut nu som när jag köpte den för flera år sedan och är hästlängder bättre än alla i plast som passerat genom åren ….. En liten skyffel med borste till öppna spisen, borste till tangentborden, badborrste…ja en salig blandning på borstar helt enkelt!

 21. Tilda says:

  Fint instagramflöde!

  Eftersom jag är lite av ett städ-freak och tycker att städning ofta förknippas med tråkigheter och färgglada plastprodukter skulle jag införskaffa mig snygga redskap, som gör städningen roligare och enklare (även för dem som inte gillar det). Tack vare den snygga designen kan de alltid finnas lättillgängliga då det inte är produkter man vill gömma undan i ett ”städskåp” utan gärna ha framme, om inte minst som dekor. Mina favoriter är Sopset Komplett Grå, Bunkborste och Diskborste Vardag. Eftersom det är en genomgående lantlig design skulle de dessutom passa perfekt i vår 1800-tals inspirerade villa.

  Måste bara tillägga att det är oerhört fint att ni jobbar med synskadade, det gör att man även är en stolt ägare av era produkter.

 22. Hanna says:

  Vi är i full färd med att göra en makeover i vårt badrum och då skulle några fina handdukar och badrumsprylar från Iris hantverk passa perfekt!!

 23. Annika Andersson says:

  1. Följer på instagram som annika.andersson111
  2. Jag skulle köpa två fågelholkar. Vi bor granne med skogen och här är massor av småfåglar och även om vi har ett par holkar så behövs det flera.

 24. Jerker Nilsson says:

  Skoskrapa och Fågelholk vore perfekt, om nu min bättre hälft håller med 🙂 Vi hade släpat in mindre skit och vi bor bredvid skogen och kan mata in ännu fler fåglar att titta på 🙂

 25. Karin Stjärnkvist says:

  Jag skulle def. välja de stickade badlakanen/handdukarna till badrummet i vitt! De ser underbart lyxiga ut!

 26. Anette says:

  Oi, jag och studentplånboken skulle köpa några riktigt fina julklappar till dem jag är glad i! Det skulle nog bli Samba Dimrosa Ullpläd och kanske Sopsett Komplett Grå eller några lyxiga borster till badrummet.. Oavsett skulle det bli väldigt lyckade julklappar!
  (anettebrg på instagram)

 27. Frida says:

  Då jag har bestämt mig för att satsa på hållbart även i de små detaljerna, så skulle jag köpa på mig ett gäng med diskdukar i lin och bomull! Sen har jag dreglat över ett sånt där superfint långt sopset, så det skulle jag klicka hem med!

  Mvh Frida

 28. Åsa says:

  Jag följer nu @irishantverk på Instagram under namnet fru_bibbi.

  Då jag nu fått min andra (!) kolikbebis är krafterna inte på topp. Om jag vann skulle jag plocka ihop ett härligt paket med Iris ekologiska hudvårdsprodukter. Särskilt sugen är jag på de med doft av citrongräs. Jag skulle sedan sätta i öronpropparna, lämna över bebis till min man och låsa in mig i badrummet i en timme. Sen skulle jag komma ut och orka vara världens bästa mamma igen.

  Allt gott!

  Åsa

 29. Inger Johansson says:

  Om jag vann skulle jag gå loss och handla under kategorin Cleaning med dustpans och brusches och så skulle fina spegeln får en toppenplats i vårt badrum!

  /inger

 30. Gunilla . M . B says:

  Har inte Instagram – men skulle gärna vara med och tävla – och gärna vinna : Ringblomssalva , köks och badrumshanddukar , tvålar – ja lite smått och gott !

 31. Gunilla Egelstad says:

  Vas frökapsel stor är så himla fin.
  Önskar så att den kunde bli min.
  Med en höstbukett skulle den mitt liv förgylla.
  Denna trevlig blogg och Iris hantverk vill jag hylla!

 32. Ulrika viklund says:

  Har en köp-filosofi att vilja ha något länge innan jag köper det! Har velat ha sopsetet LÄNGE och nu i höst vore det perfekt i hallen där barnen och deras 200 kompisar drar in gruslass. Har gillat @irishantverk länge på insta och jag gillar verkligen irishantverk 🙂

 33. Emma says:

  Så mycket vackert, men först och främst skulle jag behöva det mer praktiska… Använder ett gammalt cd-fodral att skrapa bort frosten från bilen och detta måste det bli ändring på, så mitt första val får bli bilborsten med skrapa.

 34. Karin says:

  Åh, jag drömmer om mycket från iris hantverk. Utöver spegeln på korkfot skulle jag välja mellan kökshanddukar, badrumsmattan i trä, vc-borste och några skålar och tvålfat. Potatisborste, ringblomssalvan och några fina tvålar skulle följa med av bara farten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *