Vill du ha receptet på kanske världens godaste kaka? I veckan var min systerdotter Lina och hälsade på mig och Tage på Ingarö och vi firade både Linas födelsedag och Tages 3-månaders dag med min signaturkaka – After Eight kakan. Jag brukar alltid baka den när vi ska bjuda på något gott. Den är SÅ god, jag lovar, och den passar vid alla tillfällen, från gala till söndagsfikan. Här kommer receptet:
200 g mörk choklad
200 g smör eller margarin
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
25 g smör eller margarin
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj med en form med löstagbar kant och brödsmula den.
Smält smöret i en kastrull på svag värme.
Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i matfettet.
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör om till en jämn smet och häll i formen.
In i ugnen i ca 20 minuter, den ska vara lite kladdig i mitten.
Gör glasyren medan den gräddas, smält alla tre ingredienser i kastrull på svag värme och låt svalna.
När kakan är klar, låt den svalna innan glasyren läggs på – klart!
Gör glasyren medan den gräddas, smält alla tre ingredienser i kastrull på svag värme och låt svalna.
När kakan är klar, låt den svalna innan glasyren läggs på – klart!
Tänk på att den är ÄNNU godare att äta dagen efter du bakat den. Muuuums!
Foto: Lina Agnas
Ett svar på ”After Eight kaka”
[…] ungen er SVOLTEN, og helst skulle eg villa laga denne kaka kvar kveld: AFTER EIGHT-kake!!! Men, det er jo ingenting feil med gårkveldens snack-suksess: bringebærkesam med hakka […]