Kategorier
Inredningstrender

Inredningstrender 2018

I det här inlägget har jag spanat på årets inredningstrender 2018. Lite om färger, material, prylar och lite influenser bland influencers. Hoppas du gillar lite trendspaning!

FÄRGER


2018 kommer trenden med de jordiga tonerna med rött, brunt och rosa hålla i sig, trenden började i höstas och växer sig ännu starkare i år (här finns några snyggsaker i rostrött). Aprikos och smutsgult smyger sig också in som som accentfärger. Beige fortsätter att ta över efter grått som främsta basfärgen som också passar fint ihop med de jordiga tonerna.

Jag tycker mig också se att svart blir starkare både på möbler och detaljer, gärna tillsammans med innematerialet trä (se nedan). Med andra ord så SÅ många rätt i denna mäklarbild hos Alvhem stylad av Sundling/Kicként3

MATERIAL


Det råder lite delade meningar om det här hos de lärde men jag röstar på att silver kommer vara hetaste metallen 2018. Mässing klamrar sig fast, absolut, men silver är trendigast. Svart metallic kommer också i år.

Sammet fortsätter att vara stort textilmässigt, kuddar, sittpuffar, soffor, gardiner.. men jag tror också att skinn kommer komma i år, skinnsoffor, skinnfåtöljer..trend2Adlinks: Tidningställ AYTM, Termoskanna George Jensen, Fåtölj DUX

Trä är också ”inne” att ha inne. De gamla furuhusen (som jag är uppvuxen i) är snart hetaste hetast. Om mörka träslag råder debatt om dess trendfaktor då många mörka träslag påverkar miljön negativ, Frida på Trendenser har skrivit ett bra inlägg om varför man ska undvika denna trend. Men det finns andra trä att välja som är trendigt, se bara på valet av ljust trä i stjärnstylisten Lotta Agatons kök i hennes nya showroom.t4

 

PRYLAR


Det handgjorda och skultpurala är fortfarande inne, det unika är bäst. Raka linjer och perfektion byts mot handgjorda, lekfulla, oförutsägbara former och detaljrika figuriner. Stora krukor och vaser fortsätter vara stort. Sittpuffen är den nya dagbädden och ses hos alla trendkänsliga influencers. Speglar är också inne, som material och som pryl, spegelväggar och stora runda på väggen är fint.

trendAdlinks: Skål Jonathan Adler, sittpuff AYTM, spegel Lene Bjerre

Nya växtrendern nummer 1, är torkade/döda blommor, låter inte kanske inte så fint men är snyggt som tusan på rätt sätt. På min Pinterest har jag samlat några bilder om du vill kika fler exempel för inspo på detta.
Skärmavbild 2018-01-28 kl. 21.55.58

 

INFLUENSER


Det är det operfekta som är trendigast just nu. I sociala medier ser vi bloggmässigt bland annat inlägg med oredigerade mobilbilder varvat med perfekt redigerade inlägg. Ingen tror ju idag att bilder i inredningsvärlden inte är redigerade så att visa före och efter redigering i Instastories blir allt mer vanligt, att man visar hur den putsade fasaden blir till helt enkelt.

Även i pressbilder syns detta, bland annat Granits pressbilder stylade av Linnéa Salmén är sådär härligt operfekta, även om det ligger en massa arbete bakom såklart så ser det så där nonchalant snyggfula ut. Och visst är det lite skönt, om det operfekta är det mest perfekta 2018?

Skärmavbild 2018-01-26 kl. 23.16.15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *