Kategorier
10 snabba med

10 snabba med Frida Ramstedt/Trendenser

Sveriges största inredningsbloggare Frida Ramstedt som numera även kan titulera sig författare ger oss svar på 10 snabba. Jag är extra stolt och glad att Frida tar sig tid att vara med på detta mitt i lansering av hennes sprillans nya Handbok i inredning och styling!

Jag och Frida träffades för en herrans massa år sedan. Innan jag börjat blogga och på den tiden som hennes blogg hade ett annat namn. Jag studerade och hon arbetade med marknadsföring och våra vägar korsades i ett skolprojekt i Göteborg. Sedan dess har jag följt Frida, som så många andra inredningsintresserade. Hennes resa är ju fantastiskt som en av Sveriges första att leva på sin blogg, till att skapa ett mindre imperium, till att idag även ha en bok med sitt namn på. Men samtidigt är jag inte förvånad, Frida är väldigt klok och en do:er i världsklass. Det känns som att den kvinnan kan göra storverk i allt hon tar sig för.Jag har så mycket jag vill fråga Frida, dels om boken, om hennes miljöengagemang, om inredning och sociala medier. Men, 10 snabba är ett kort format så jag får hålla mig till det. Här kommer Trendenser-Fridas 10 svar:

Hej Frida,

1. Du har precis lanserat Handbok i inredning och styling. Hur skulle du själv vilja presentera din bok?

Den är vad den heter. Alltså en handbok i inredning och styling. Inte en inspirationsbok med vackra miljöer. Jag tänkte att det redan finns så många fina coffee table books med fina foton så jag gjorde en ansats att försöka förklara hur inredare och stylister ofta tänker när de skapar de där vackra och harmoniska interiörerna istället – så att man själv kan lära sig att göra detsamma i sitt eget hem. Boken innehåller inga foton eller färgbilder men däremot gott om konkreta tips och råd, rekommenderade mått och riktlinjer och inredningsknep som alla kan ha glädje av oavsett vilken stil de gillar.

2. Jag gissar att titeln författare varit en dröm som gått i uppfyllelse. Vad drömmer du om nu?

Att skriva en skönlitterär bok. Jag bär en trilogi inom mig men behöver karva ut tiden som krävs från mitt schema för att få ner den på papper.3. När ringer väckarklockan?

Jag behöver ingen väckarklocka. Jag har två små barn… hehe. De studsar upp ur sängen kl 6 varje dag. Vardag som helg.

4. Kaffe eller te?

Kaffe.

5. Om någon annan skulle beskriva dig med tre ord – vilka skulle det bli?

Oj. Jag vet inte. Jag har aldrig frågat. Och jag tycker inte det är så viktigt heller. Börjar man spegla sig i vad andra tycker om en är det så lätt att tappa bort sig.

6. Du har ett starkt miljöengagemang. Vad tycker du är viktigast i klimatfrågan?

Respekt. För jorden och för oss själva. Man kan diskutera, vrida och vända på koldioxidutsläppen, miljöförstöringen och klimatproblematiken i oändlighet men allt kommer ner till att vi måste börja visa respekt för vår egen existens. Annars kommer den tas ifrån oss. Inte bara fysiskt utan också mentalt. Det finns ju fler negativa sidor med vår ohållbara livsstil än nedskräpning och utsläpp. Vad gör den konsumistiska livsstilen egentligen med oss och hur påverkar den hur vi använder vår tid? Många människor har nästlat in sig i lån och prestationskrav för att de ska kunna bibehålla en viss materiell standard –  vilket gör att det kostar dem för mycket att stanna upp och känna efter om de trivs eller är på rätt väg. Det är enklare att bara fälla in känselspröten och köra på, men att sova sig genom livet… usch det vill ju ingen människa göra egentligen.

7. Läsa blogg eller läsa bok?

Bok.

8. Storstad eller strand?

Skogen.

9. Du har lanserat en inredningsbok och skriver en av nordens största inredningsbloggar men förutom skymtar så ser vi inte så mycket från ditt egna hem. Hur skulle du beskriva din privata inredningsstil?

Dansk (pensionerad) bibliotikarie. Jag vill ha det lugnt, tyst, ljust och bekvämt hemma. Och så gillar jag skandinavisk design gjord på trädens finaste filéer. 10. Sist men inte minst – vad får dig att må bra?

Det finns mycket som kan ge mig kickar i tillvaron (att resa, surfa, åka skidor i pudersnö eller hålla en stor föreläsning) men den där varma, sköna känslan i magen som man känner i vardagliga stunder när livet är kalibrerat och harmoniskt. Den gör mig genuint lycklig.

 

TACK Frida – jag vill typ bara ha mer av dina kloka ord!

 

I helgen lyssnade jag på Inredningspodden med Johanna Hulander som gjort en intervju med Frida, du hittar den här, om du vill höra mer från Frida med sin norrländska stämma!

(Foto: lånade från Trendenser.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *