Top of mind Augusti

Här kommer ett totalt fullmatat inlägg med i n r e d n i n g, det är ju ändå det som bloggen lever för. Förra veckan var det Formex i Stockholm, och augusti innebär terminstart och lanseringar här och var. Så nu kör vi – ett axplock av månadens finaste nyheter enligt mig!

Smålands Skinnmanufaktur har fotat nya pressbilder i ingen mindre än Bruno Mathssons hem i Frösakull. Alltså vilka bilder, och vilka produkter, och vilken location sen. Mitt inredningshjärta tog ett skutt när jag såg bilderna (jo, det kan faktiskt göra det). Hela reportaget SSM x Bruno Mathsson kan du läsa här.

En kväll förra veckan var jag förbi Design Of:s showroom där de visade tre nya produkter designade av Frida Nilsson, Lovisa Häger och Pella Hedeby. Det är små produkter av spillmaterial från deras produktion som de designat en var.

På bilden ser du Lovisa Hägers – Design Of Palette, lika fin liggande som stående, 480 kr är prislappen. Snögg tycker jag.

Småländska Cooee Design gick jag självklart förbi på min Formex-dag. Catrine som startade och driver varumärket som kanske mest är kända för sina fina vaser har också några nya samarbeten för säsongen. Bland annat med norska designer Hans-Christian Bauer som gjort detta bokstöd.

Ett annat fint samarbete är Grandpa som släpper en kollektion keramik under sitt varumärke Low Key i samarbete med Paradisverkstaden. Kollektionen har ett modernt formspråk men andas lite 60-tal.

Huvudglasyren är gröngrå och innehåller järn vilket skapar en effektfull reaktion vid bränning. Några delar av kollektionen finns även i grafitgrå och terracotta. Hela kollektionen är tillverkad i en sandfärgad, kornig lera med inslag av lavafläckar som smälter ut och framträder i glasyrerna. Ja du förstår ju – varje del är således helt unik, superfint!

Även Stelton hade pressvisning på Formex och jag var där och lyssnade och kände och klämde. Jag troooor denna bilden skymtades i våras också men nu vill jag bara skriva att jag sett servisen live och den är ä n n u finare irl.

Även Jotun har kommit med nya färger och nya pressbilder. Bruna väggar tror jag vi kommer få se mycket av framöver. En av Jotuns nya heter Wisdom och de skriver att den är djup plommonfärgad, väldigt fin tycker jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *