10 snabba med Emma Johansson/WhatDecoratesMyDay

Emma Johansson är typ världens skönaste donna. Med en självdistans som få, lättsam, bjussig och med ett mamma-hjärta av guld till två små killar följer jag slaviskt hennes steg i den digitala världen. För mig är hon inte bara bloggaren bakom WhatDecoratesMyDay utan även en ny kollega i mitt frilansliv. Emma har en gedigen bakgrund inom kommunikation och valde att satsa på frilanslivet i samma veva som jag själv funderade på att ta klivet. På sin blogg sprider hon otroligt mycket glädje och inspiration med bilder från sitt sprudlande hem. Alltid med något blommande i bild, blommor känns lite som hennes signum. Nämnde jag kreativ också? Emma bloggar flitigt om högt och lågt och jag känner knappt någon som skriver så fängslande texter som hon. Jag vill bara läsa och se mer. Så, därför frågade jag Emma om hon ville svara på mina 10 snabba här på bloggen.Hej Emma,

Så kul att du vill vara med, vi kör igång!

1. Du gör ju om mycket hemma, tapetserar, målar och fixar – vad är bästa tipset för den som aldrig testat att light-renovera på egen hand, hur ska man tänka?

Bara gör! Blir det katastrof så får man ångra sig.

2. Morgonmänniska eller kvällsmänniska?

Både och. Jag kan ha orimligt mycket inspiration på morgonen och vara så sjukt produktiv. Sen dippar det för att komma tillbaka på kvällen. Så jag jobbar nästan som sämst på kontorstider haha.

3. Äkta eller fusk?

Ä K T A (Är det nån som svarar fusk :P)

4. Vad inspirerar dig?

Självklart vackra platser, vackra bilder, fina saker men framförallt kreativa, humoristiska och snälla människor. Att få ta del av deras verk/deras hem etc. och höra deras historia. Det är en fröjd att få möta så många av dessa människor i mitt jobb numera, jag njuter av varje sekund.5. Vad skulle aldrig få flytta in hos er?

En svart, bylsig skinnsoffa.

6. Favoritpodd?

Tombola podcast och Mannheimer & Skäringer. Jag följer dem slaviskt.

7. Bästa husmorsknepet?

Stoppa ner tändstickor i jorden i krukväxter, det håller de små flugorna borta.

8. Vad drömmer du om?

Ett hus med strandtomt. Litet eller stort spelar mindre roll. Jag känner mig aldrig så lugn och trygg som när jag ser vatten från fönstret. Då skulle jag aldrig mer behöva kolla på TV.

9. Du är ju relativt nybliven frilansare, om du skulle ge ett tips till den som funderar på att ta klivet från en trygg och fast anställning till ett frilansliv, vad skulle det vara?

Först och främst: känn till ditt varför, varför vill du vara egen? Vad driver dig? Ha fokus på det som är kärnan i din verksamhet. Glöm aldrig bort varför just du blev egen. Och jag tänker lite samma som mitt svar på fråga 1, bara kör! Man får alltid ångra sig. Utvärdera längs vägen, blev det som jag tänkt mig? Kan jag ändra på ngt? Sen är det så att jag är ju egentligen en trygghetsnarkoman och är man som jag så försök få tjänstledigt till att börja med. Och köp in saker till din verksamhet efterhand som pengarna trillar in. Kort och gott; kör på din dröm, men en gnutta hängsle och livrem skadar inte. Jag tror det är har något med mitt småländska arv att göra.10. Och sista frågan: Ibland när vi ses har du gjort iordning dig på rekordtid före och ser ändå stunning ut. Trots småbarns-sömn. Hur gör du, vad är knepet..?

Alltså TACK, och: ska du säga! Jag som alltid känner mig så ofixad. Och det trista svaret är att jag gör ju inte så himla mycket. Jag har alltid håret i knut eller sjal (pga otvättat), jag sminkar mig så sällan, har aldrig varit intresserad av skönhetsprodukter, men när det blir av så är det mascara och rött läppstift. Ja, rött läppstift är nog det bästa fixarknepet jag har, man kan inte vara trött eller deppig med rött på läpparna!

Tack Emma för dina svar & för din tid. Jag tar med mig tändsticks-tipset, rött läppstift och Tombola podcast, aldrig lyssnat på innan så det ska jag göra i veckan! Fortsätt gärna inspirera med dina härliga bilder och energi, TACK igen!

2 tankar om “10 snabba med Emma Johansson/WhatDecoratesMyDay

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *