Kategorier
Mitt liv

Det känns i luften

Det är söndagkväll, dagen före Tage ska börja förskolan för hösten. Dagen före jag ska börja jobba igen. Dagen före vardagsrutinerna börjar igen. Dagen före Årets nystart. För mig känns det så, det känns i luften på alla sätt och vis. Att sommarlovet är över. Att semestern är över. Och nej, det betyder inte att jag tycker att sommaren är över och att allt är pest och pina. Oh nej, snarare tvärtom om, jag älskar augusti och skulle nästan vilja utse den till min favoritsommar-månad. Havet är varmare, hallonen och blåbären bara hänger där och väntar på att få plockas (är det ett extra bra bär år i år?). De varma dagarna verkligen kramas ur så in i norden, för vem vet – kanske är det just d e n dagen som blir årets sista sommardag? Och jag ser verkligen framemot att börja jobba igen, och det är inte att semesterns familytime har tagit kål på mig, utan snarare att jag känner att frilanslivet ger mig noll jobbångest. Det ska bara bli kul att få börja jobba igen och det vet jag att ordet fri i frilans kan ta credd för.

Men det jag egentligen ville med detta inlägg var att skriva om känslan av nystart. Jag kan känna mig mer motiverad och laddad för en nystart nu än vid nyår. Nyår innebär nystart för mig också. Jag gillar nog nystarter helt enkelt. Och imorgon börjar en ny nystart, årets bästa efter fem veckor av annat än vardagsfokus. Med en Corona-vår bakom oss och en sommar som på sätt och vis har varit liten paus från allt, går vi in i vad som verkar vara en Corona-höst. Vad vill jag ta med mig från första halvan av året som var bra, och vad vill jag gör mer eller mindre av de sista 4 månaderna av 2020?

En sak som jag verkligen vill ta med mig in i hösten är att bada mer. Jag minns inte någon sommar som jag badat såhär mycket som i år. (När jag var 10-isch?) Ett morgondopp n ä s t a n varenda dag under 3 veckors seglingssemester har det blivit + ett gäng bad till. Känner mig så mycket piggare efter, får ett litet rus nästan.

Men innan det blir fler bad.. blir första uppgiften i denna nystart blir att gå upp när klockan ringer och få upp Tage i tid imorgon.. puh.

Jag vet egentligen inte vad jag vill med detta inlägg… ville kanske mest bara säga Hej! Jag är taggad för termin 2 av året 2o2o, hoppas du också 🙂

3 svar på ”Det känns i luften”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *