Top of mind January

Här kommer ett svep med månadens top-of-mind med en stor blandning av fina saker och jag tänkte faktiskt först vara lite stolt och berätta om Instaverket. Det är mitt och stylisten Emma Wallméns projekt som grundas i att vi båda får energi av m ö t e n och vill bidra till fler möjligheter att mötas och inspireras av varandra. Mer info kommer den närmsta tiden så jag rekommenderar starkt att följa @instaverket på Instagram från dag 1 – som är idag faktiskt!

STORT tack också till Melina som hjälpt oss med den grafiska profilen.

En annan nyhet är att Tangent GC har breddat sitt sortiment och haffat tag i stylisten Pella Hedeby och gjort superfina pressbilder för sin Fabric Spray. Foto av min vän Sara Medina Lind – och som alltid när dessa två är i farten så blir det fiiiiint.

När min Tage gick på Öppna Förskolan på Ingarö i vintras så fick han en kompis där vars mamma är en superduktiga fotograf. Lång historia – men hurusom, Caroline heter hon och hon har nyligen lanserat konstprojektet Lämna Rollerna. Det är fyra print hon skapat: Hjälten, Clownen, Rebellen och Tapetblomman som speglar de fyra rollerna som barn till missbrukare ofta tar på sig. I ett hem där alkoholen ständigt är närvarande är det vanligt att barnen iklär sig roller för att manipulera omgivningen att tro att allt är som det ska, men också för att dämpa egen ångest. Dessa roller är omedvetna överlevnadsstrategier. Konstprojektets syfte är att genom bild lyfta problemen med dessa roller. Printen är mycket starka och berör ett viktigt ämne. Du m å s t e se dem alla 4, du hittar printen och mer info här. 10 % av intäkterna går till organisationen Maskrosbarn.

Har du hört talats om Woodio? Det hade inte jag innan jag såg deras snygga tvättställ hos Trendgruppen PR. Det är ett 2 år ungt finskt varumärke som i dagsläget har 16 olika tvättställ och 1 badkar i ett nedbrytningsbart material bestående av 80 % träflis. De tillverkas i egen fabrik i Helsingfors helt utan att använda vatten och värme. Mycket intressant på många plan och fint estetiskt också, sådant här gillar jag att lyfta!


Och du kan väl inte missat att Emma/@whatdecoratesmyday och Maria/@dailymanifesto har förvekligat sin dröm och skapat @livsjournalen_kalender? Jag tycker mig se den ö v e r a l l t, vilket är väldigt kul att se. Det är en kalender till för dig och mig för att vi också ska få uppfylla våra drömmar och mål, som hjälper oss att känna efter och att reflektera. Nu i januari hade de en monter på Formex och berättade att de snart kommer komma med en odaterad kalender – yay!

Foto: Anna Kubel

Det var allt för denna gång och denna månad! Ses snart igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *