Framtidens tåliga golv

I samarbete med Vinylgolvbutiken.se

Har du funderat på att lägga in vinylgolv? Och kanske då som följdfråga funderat på hur dagens vinylgolv egentligen är? Både för miljön i produktion och material men också för vår hemmamiljö och att leva med. Jag fick frågan från finska Nordic Floors om att skriva om deras vinylgolv och Vinylgolvbutiken.se och tänkte att nu ska jag höra mig för om just detta. 

Jag fick veta att deras vinylgolv är:  

 – 100% ftalatfritt (forskning påvisar risk för att ftalater, en del av det mjukgörande material som används inom plastindustrin, kan vara hälsofarliga och hormonstörande.) Men Vinylgolvbutikens golv produceras bara i material fria från ftalater.
 – Mycket låga VOC-utsläpp (flyktiga organiska ämnen (VOC) är ett samlingsnamn för ett stort antal gasformiga ämnen som i varierande grad är skadliga för människors hälsa och miljön). Vinylgolvbutikens golv utsöndrar inga skadliga föreningar i andningsluften.
 – M1-klassificering. Produkten har Finlands högsta utsläpp klassificering
 – Golvet är väldigt slitstarkt och lätt att hålla rent utan starka kemikalier, vilket gör att de har en lång livslängd i hemmet och låg miljöpåverkan över tid.
 

Vinylgolvbutikens golv tillverkas av material med hög kvalitet för att de ska hålla så länge som möjligt, vilket också är en hållbarhetsfråga. Jag har även kikat lite på deras design och sortimentet ser naturtroget och estetiskt tilltalande ut. Jag är positivt överraskad på många fronter efter att ha läst på lite mer och tycker att vinyl kan absolut vara ett fint alternativ till exempelvis hallen eller köket. Framtidens tåliga golv är redan här! 

Vill du beställa prover hem gratis så kan du göra det nu med koden: HEMTRENDER


och mer kan du läsa på deras hemsida Vinylgolvbutiken.se

Artic Polar Pine, furugolv i vinyl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *