Kategorier
Övrigt

Ödemjuk

OK, jag förstår att du kanske inte legat sömnlös och funderat på vilket mitt ord skulle bli för 2022. Men jag märkte att mitt inlägg där jag skrev om att jag istället för nyårslöften ville ha ett tema eller ett ord för året var väldigt välläst. Så jag tänkte att nu när jag bestämt mig för vilket ord så vill jag dela med mig av det. Mitt ord för 2022 är ÖDEMJUK. Och nej, jag har inte stavat fel, jag har helt enkelt hittat på ett eget ord, just för mig.

Vad ordet står för mig och var det kommer ifrån är för att jag är trött på att vara ”stark” hela tiden. Att kämpa med saker här och var, som kvinna, mamma och egenföretagare. Nu blir jag väldigt personlig men låt så vara. Men jag är lite trött på att alltid vara stark och ”klara allt”, ”fixa allt”, ”parera allt”. Och nej, jag menar inte att jag ska lägga mig platt fall men menar att jag istället för stark kan få vara lite MJUK ibland. Att be om hjälp, att säga i jobbsammanhang att jag inte hinner ta x uppdrag istället för att vända mig ut och in för att jag inte vill missa chansen, att säga nej till familjen och till och med vänner för att ge mig egentid, osv. Att vara lite mer mjuk och snäll mot mig själv och träna bort min FOMO (Fear of missing out).

Sen kommer ÖDE in i sammanhanget. Pandemin, hälsa och andra saker också för den delen har påmint mig rejält om att vi inte kan styra allt. Ibland måste vi bara anpassa oss och göra det bästa av saken. Jag har alltid trott att allt händer av en anledning. Även om vi inte ser den just där och då, men kanske långt senare. Att allt är för vårt bästa även om en del saker i livet inte alls känns så och vissa saker det senaste ser jag ingen mening med alls. Men jag vill även här inte vara stark hela tiden och kämpa (emot?) utan känna mig mer ödmjuk mot vad ödet har att ge och lita på det, lite mer ÖDEMJUK helt enkelt!

Med detta inte så inredningsmässiga inlägg önskar jag dig en en mjuk start på en ny vecka. Och gillar du inlägget värmer det mitt lilla blogghjärta om du trycker på hjärtat här nedanför.

Vi hörs i veckan, då blir det inredning igen!

/J.

Foto: Beatrice Garvey

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *