10 snabba med Hanna Wendelbo

Hanna Wendelbo är tapetdesignern som på löpande band skapar tapetklassikers för Borås Tapeter. Hon kommer från Skåne men bor nu med man och tre barn i Kungsbacka där hon gärna fixar i sin trädgård. Förutom att hon är känd för sin tapetdesign så är hon en stor instagrammare och satte igång en fotoutmaning under Mars månad som gav hela 30 000 instagrambilder under hashtagen #fotoutmaningmars2014. Här kommer Hannas svar på 10 snabba!

När ringer väckarklockan på morgonen?
05.30, vilket är en plåga varje morgon. Är verkligen inte morgonpigg!

Varför började du jobba med tapeter?
Jag har alltid haft ett brinnande intresse för textilier. När jag utbildade mig på HDK i Göteborg så åkte jag förbi Engelska tapetmagasinet med spårvagn och såg att de hade öppnat en tygavdelning, jag tänkte att där behöver de nog extra personal. Jag traskade in där och frågade om de behövde min hjälp, och blev handlöst förälskad i miljön. Jag jobbade sedan extra där för att dryga ut studiemedlet och för att få vara i den härliga miljön med tyger och tapeter. Succesivt gick min fascination över till tapeterna och till sist var jag handlöst förälskad i även dem. Detta medförde att jag började intressera mig mer och mer för tapetformgivning i mitt egna kreativa arbete. Den sista terminen innan mastersexamensarbetet på HDK lyckades jag få praktikplatser hos G P & J Baker och Anna French i London. Detta plus mitt tidigare arbete meriterade mig kanske till att börja jobba på Sandberg Tyg & Tapet dagen efter min examen från HDK, där jag sedan stannade i åtta år.

Du ska ringa och beställa pizza, vad blir det?
Ha ha! Min favorit är ansjovis och kapris, salt och gott och gärna med en öl till. Denna variant är det dock pizzerior som har så då blir det räkor, ananas och champinjoner…

Har du någon förebild? Vem?
Jag har många förebilder inom många olika områden. Tycker det är härligt och inspirerande att omge mig med människor med specialintressen.

Du ska åka utomlands i en vecka på semester, vart åker du?
Grekland.

Favoriten i trädgården?
Allt som blommar!

Vad läser du helst, bloggar eller tidningar?
När det kommer till intresseområdet inredning så är det nog ganska jämt fördelat mellan tryckt och digital media. Det tillhör min profession att vara uppdaterad både vad det skrivs om i bloggar och tidningar.

Det är fredag, TV-mys eller middag ute?
På fredagar när det är säsong för På Spåret (vilket är min makes absoluta favorit-program) har jag en oroväckande vana att somna alldeles för tidigt i soffan, utan att ha rört varken det härliga glaset med vin eller osten. Brukar somna på första resan vid ungefär 6 poäng… Övrig säsong ser jag aldrig på TV utan då sitter vi, jag och Martin, uppe och tjattrar om ditten och datten, mycket inredningsrealterat förstås eller logistik runt barnens alla aktiviteter.

Vilken tapet som du designat är du mest stolt över?
Jag är mycket nöjd med Falsterbo Birds, som jag ritade för fem år sedan men som känns väldigt aktuell även idag.

Vad drömmer du om?
Att alla våra byggplaner med huset påbörjas efter sommaren och att det möjligtvis kan stå klart till nästa sommar!

 
 

0 tankar om “10 snabba med Hanna Wendelbo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *