10 snabba med Mari Strenghielm

Jag har fått äran att fråga Mari Strenghielm mina 10 snabba. Mari har jag följt i många, många år. Jag minns att vi pratade första gången på ett event när jag precis hade flyttat till Stockholm och att hon var så himla bjussig på att hjälpa mig och att tipsa. Ödmjuk som få. Idag några år senare bloggar Mari på ELLE Decoration där hon bjuder på mycket från sitt vackra hem på Dalarö med personliga foton på familjen och livet. Hon är en även en välanlitad inredningsstylist som i mina ögon kännetecknas av naturliga toner, mjukhet och värme. Hej Mari,

Jättekul att du vill vara med, här kommer dina 10 snabba!

1. När ringer klockan på morgonen?

Strax efter klockan 6 på morgonen ringer makens klocka och när han går ur duschen väcker han mig och barnen.

2. Vad skulle aldrig få flytta in hos er?

Man ska aldrig säga aldrig men väggord känns väldigt avlägset.

3. Nämn 3 saker man inte vet om dig.

Jag har spindelfobi. Jag har alltid älskat musik och har varit synthare, goth- och indierockare. Jag jobbade tidigare som grafisk formgivare/AD i många år men bytte yrke mitt i livet. Skulle jag någon gång byta yrke igen så skulle jag jobba med djur i nöd utomlands, kanske när barnen flyttat hemifrån.

4. Du gör om mycket hemma, vad skulle du säga är enklast, att tapetsera eller måla om?

Måla om, helt klart.

5. Vad motiverar dig i ditt jobb?

Å, alltså jag behöver ju ingen yttre motivation när det gäller mitt jobb, den kommer helt och hållet inifrån! När jag jobbar som mest brukar jag säga att jag svalde kryptonit som liten, det finns liksom ingen stoppknapp och jag ger mig inte förrän jag är helt nöjd.6. Du ska ringa och beställa pizza, vad blir det?

En liten marguerita med extra ost. Gärna två pizzasallader till den.

7. Senaste boken du läst?

Bränn alla min brev av Alex Schulman. Jag tycker väldigt mycket om hans sätt att skriva på. Har dock inte riktigt släppt boken jag läste innan dess; Ett litet liv av Hanya Yanagihara, är fortfarande kär i Jude. Jag läser varje kväll, kan inte sova annars.

8. Vad är du mest stolt över?

Mina barn så klart. 

9. 2019 är klimatfrågan viktigaste frågan, vad skulle du säga är bästa tipsen för ett hållbart hem?

Inred med vintage! Jag har en ny soffa men annars är precis alla våra möbler hemmasnickrade, köpta på Blocket, loppisar eller i vintagebutiker. 10. Vad drömmer du om?

Om det gäller inredning så drömmer jag om ett växthus med gammalt klinkergolv och kamin som går att använda året om.

 

TACK Mari för dina svar. Jag blir väldigt nyfiken på boken av Hanya Yanagihara som du tipsar om och har du varit synthare? Trodde jag inte! Tack igen Mari <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *