10 snabba med Elin Lannsjö

Elin Lannsjö är sedan många, många år en Instagram-favorit hos mig. Elin bloggar på ELLE Decoration där hon bjuder på inspirerande foton och skriver väldigt vackra texter. Elin är keramiker, bor i en lägenhet i Majorna, Göteborg och har en kolonistuga strax bredvid. En av Elins många talanger är att skapa sån där magisk stämning i sina foton, hennes bildspråk är unikt och väldigt inspirerande. Dessutom är hon ett modelejon av rang som inte tvekar färg. På hennes blogg får man hälsa på i Elins värld, hennes fina hem och hon skriver inte bara om inredning och mode utan bjuder även på restips och mat och annat smått och gott från livet. Jag var nyfiken på mer och frågade Elin om hon ville vara först ut i den ny-gamla kategorin 10 snabba här på Hemtrender – och hon svarade ja!Hej Elin,

Jättekul att du ville vara med – vi kör igång direkt va?

1. Kaffe eller te?

Kaffe. Livets dryck och min motor de första tre vakna timmarna varje morgon.

2. Morgonrutiner?

Haha, joo de är inledningsvis ganska grumliga, jag stiger upp ur sängen och går raka vägen ut till köket där jag sätter på mockakaffe till dagens första kaffekopp.  Allt är lite grusigt fram tills jag rostat en macka och druckit en cappuccino. Jag sitter sedan i morgonkimonon, äter frukost samtidigt som jag kollar mina mail och stämmer av kalendern med dagens uppdrag. Beroende på vilka jobb som väntar så ser morgonrutinerna därefter lite olika ut. Men om jag inte har någon brådska ut så är det absolut vanligaste scenariot att jag glömmer borsta tänderna och istället fastnar vid jobbmailen i nattens sovkläder ett bra tag. 

3. Hur läser du helst, digitalt eller i pappersform?

Åh, absolut i pappersform. Jag är väldigt analog av mig. Min kalender är också i pappersform.. har försökt hantera planering på olika digitala sätt men tycker verkligen inte om känslan. 4. När du var liten, vad ville du bli när du blev stor?

Som treåring ville jag tydligen bli Lucia. Skön års-arbetstid tänker jag så här i efterhand.

5. Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

En morgonstund vid datorn för att vakna till och sedan iväg på möte med en kund eller att jag plockar ihop och fixar rekvisita till ett foto- och stylinguppdrag. Vissa dagar tillägnar jag helt till keramiken och då åker jag direkt till min studio efter frukosten för att knåda lera. Jag har ju flera olika sorters arbeten när man tänker efter, dels att jag frilansar inom inredning, mode och resor, och jag arbetar som bloggare för ELLE Decoration samt är verksam som keramiker som ser mina arbetsdagar väldigt olika ut. En variation som jag verkligen älskar!6. Afterbeach eller Afterski?

Båda! Men om jag verkligen måste välja så blir det givetvis värme före kyla.

7. Snittblommor eller krukväxter?

Snittblommor. Lyckopiller på skaft.

8. Spotify eller podd?

Spotify. Musik formar stämning och känslan på en dag mer än något annat.

9. Det var svårt att välja ut vilka av alla dina magiska bilder att använda till detta inlägg, du är grym på storytelling – vad får du alla idéer ifrån?

Åh tusen tack Jenny, vad glad jag blir att du tycker om dem! Idéerna utgår nästan alltid ifrån verkligheten, vad jag håller på med just den dagen eller vad jag har för sinnesstämning inom mig – och så använder jag detta för att skapa och fotografera en bild. 10. Vad drömmer du om?

Våren! Och att hitta mitt drömköksbord, det står högst på önskelistan.

 

TACK Elin för att du tog dig tid att svara & JA, jag drömmer också om våren <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *