Top of mind May

I maj hade Trendgruppen PR pressdagar och jag var förbi en sväng för att känna och klämma på nyheter och se hur fint Caroline Sandström stylat showroomet. Många fina nyheter som vanligt. Bland annat visade DUX sin jubileumskollektion av Bruno Mathssons klassiker Jetson, Karin och Pernilla som firar 50 år och Mimou visade nya lampor.

Att Iittala tillverkar nya dricksglas i 100 % återvunnet glas är också en bra nyhet. Det är en del av serien Rami som görs av återvunnit glas från Ittalas glasfabrik. Iittala siktar på att, inom en snar framtid, återanvända merparten av allt sitt restglas som råmaterial till nya produkter. Bra där!

En annan jättefin nyhet är samarbetet mellan Krickelin och P.A.P Made in Sweden. En liten kollektion med dataväska, nyckelknippa och korthållare bland annat. Jag har en förkärlek för blått så datafodralet kunde inte ha haft en finare färg tycker jag, och allt matchar varandra så snyggt. Jättefint Krickelin! Det jag gillar extra mycket är att produktionen ligger i Sverige i Hyssna för att vara mer exakt. Här kan du läsa om Krickelins besök i fabriken.

Har du hört talas om Inabo? Nytt för mig denna månad iaf. Det är ett svenskt varumärke som vill uppmana till att njuta av att vara hemma och unna sig me time istället för screen time som de skriver på sin hemsida. De säljer svenskdesignade och portugalproducerade inomhustofflor. Matcha din stil och inredning med snygga fot-don helt enkelt. Läs mer om Inabo här.

Carina Seth Anderssons klassiker Dagg-vasen som nu har 10 år på nacken har fått en ny outfit. I en mörkgrön färg som dock redan verkar vara slut hos Svenskt Tenn men anar att den snart är tillbaka.

I maj missade jag tyvärr månadens roligaste event, en inbjudan hem till grundaren av Design Of i Småland. Johanna Haglund med team hade bjudit in personer från hela landet till ett härligt dygn med bland annat ett besök till fabriken. Igen, jag gillar lite extra företag som har produktion i Sverige. Made in Sweden är ju grymt. På bilden syns en nyhet från Design Of och dukningen till eventet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *