Countryside Break – Staycation 30 min från Stockholm

Inlägget publiceras i samarbete med Contryside Hotels

Vissa samarbeten är bättre än andra, mycket bättre. Igår tog jag och frilansvännen Emma vårt pick och pack och sa hej då till sambos och barn och drog iväg på Staycation. Vi åkte 30 minuter från Stockholm City och landade hos Countryside Hotels och på Rosersbergs Slottshotell.

Vi fick det sötaste rummet med drömmiga rosiga tapeter och Emma gjorde sig som fisken i vattnet med sin blommiga klänning.

När vi checkade in fick vi en liten picknickkorg med bubbel som tog ut i den galet fina omgivningen. Inte varje dag en strosar på marker där kungar och drottningar levt.

Countryside Hotels är en kedja som kopplar ihop små pärlor av anrika slott, charmiga värdshus, designhotell och pampiga herrgårdar i vårt avlånga land. Jag fullkomligt älskar konceptet, dels att komma bort, fast inte nödvändigtvis så långt, dels att uppleva något unikt och att få besöka magiska platser på vår landsbygd som ibland kanske glöms bort.  Se bara på platsen framför slottet där vi korkade upp våra flaskor.

Sugen på att få veta lite historia om Slottet?
Namnet Rosersbergs Slott härstammar från ätten Tre Rosor och började byggas 1634. Svenska Staten tog över godset 1757 och ägdes då av hertig Karl (XIII) och blev därmed ett kungligt slott. 1810 blev Karl XIV Johan Bernadotte kronprins av Sverige och efter hans död ärvde Kung Karl XIV Johan slottet som han använde flitigt. Efter han och hans fru Desiderias bortgång 1860 stod slottet obebott och paradvåningen står näst intill orörd från den här tiden än idag. Tyvärr var paradvåningen och museét stängt men det öppnar på lördag (1/6) igen och är då öppet för allmänheten lördagar och söndagar över sommaren.

Inatt sov vi som prinsessor i sällskap av syrendoften från kvistarna vi norpat i trädgården.

Idag startade vi dagen med frukostbuffé och prat om framtiden. Vi kom på att det var exakt 1 år sedan nu som jag och Emma träffades för första gången. Vi var båda mammalediga med våra söner och tog en lunch på stan. Idag är vi båda frilansare på heltid inom inredning och marknadsföring och gör detta samarbete tillsammans och får njuta av en natt med ostörd sömn tillsammans, haha – Life with kids!

Vill du också ta en Countryside Break? Med koden CSH_HEMTRENDER får du 15 % rabatt på ditt besök med övernattning, tre-rätters middag och frukost. Koden gäller året ut och mer info hittar du här.

TACK Countryside Hotels och Rosersbergs Slottshotell för denna gång!

2 tankar om “Countryside Break – Staycation 30 min från Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *