10 snabba med Pella Hedeby

Att beskriva Pella Hedeby, ja jag vet inte riktigt hur jag ska börja. För mig är hon duracellkaninen som levererar stylingjobb på löpande band med inspirerande resultat – alltid med den där mjuka och ödmjuka känslan. Hon får rätta mig om jag har fel nu – men hon började sin inredningskarriär på JM där hon jobbade länge tillsammans med sin parhäst Marie Ramse. De hade tillsammans en mycket välbesökt blogg vid namn Hitta Hem. Efter det jobbade hon med många stora kunder som bland annat med IKEAs blogg Livet Hemma, Bemz och redaktionella jobb för bl a ELLE Decoration, Residence och RUM Hemma innan hon började på Lotta Agaton Interiors. Men nu har hon sagt upp sig där och släppt sina frilansvingar fria och det känns som att vi kommer få se mycket mer av Pella framöver. Jag följer med spänning hennes nystartade konto @slow_emotions_project. Hon har börjat blogga igen på ELLE Decoration där hon skriver många kloka ord om hållbarhet och sustainble living. På sin Instagram delar hon givmilt med sig från sitt hem, livet och hobbyn att spela hockey. Du hör ju – det här är en tuff kvinna. Det är med stolthet som Pella är först ut i höstens 10 snabba!

– Haha, tack! 😉 Ja, jag har mycket energi och är enormt passionsstyrd. ÄLSKAR fullkomligt vackra saker och miljöer. Men det är just det som gjort att jag landat i en lågmäld och naturligt enkel stil. Det är nyckeln för att jag ska hitta balans och harmoni.

Hej Pella!

1.Du har nyligen sagt upp dig och börjat frilsansa. Vad är det bästa med att frilansa tycker du?
– Friheten definitivt. Både över tid men också i val av de jobb jag gör och hur de ska utföras.

2. och det sämsta?
– Frilanslivet bjuder ju såklart på en annan ekonomisk otrygghet. Men jag har faktiskt inte upplevt något negativt med det. Snarare än ny medvetenhet. (Peppar, peppar…)

3. Hur ser en vardagsmorgon ut för dig?
– Jag försöker upprätta goda rutiner och göra de bra sakerna i livet vanebildande. De bästa morgnarna börjar med en kopp te och en stund på yogamattan. Därefter frukost och morgonrutin med välgörande hudvård. När jag jobbar hemifrån så går jag mer eller mindre hela dagen i mjuka yogaplagg eller shorts och linne. Så det är ingen större procedur för övrigt.

4. Spotify eller podd?
– Jag önskar att jag kunde säga Podd. Men definitivt Spotify, jag har inte kommit in i Podd tänket och glömmer bort möjligheten om den inte dyker upp framför näsan på mig…

5. Kaffe eller te?
-Te.

6. Jag har fått berättat för mig att du är en idéspruta av rang igenom gemensamma kollegor. Vad gör du för att vara kreativ och känna inspiration?
– Haha. Ibland kan jag verkligen känna att NU har jag inga fler ideer… Men de kommer på något märkligt sätt alltid åter. 😉 Och ja, när jag får feeling då fullkomligt sprutar de ur mig. I ett tempo som gör att jag har svårt att hinna med att fånga upp dem alla på egen hand. Att hitta balans och harmoni frigör energi och kreativ lust. Jag älskar att röra mig i naturen och inspireras av det enkla. Sen är Pinterest och Instagram stora källor där jag både hittar och samlar min inspiration.

7. och följdfråga på den, m å s t e man känna inspiration hela tiden eller kan (måste?) projekt även gå på löpande band?
–  jag var lite inne på det redan ovan. Och nej. Jag känner inte alltid inspiration. Och det är svårt att producera på en utsatt tid när man är någon annanstans mentalt. Men det är klart att man måste leverera enligt utlovat och har man en kreativ roll så kommer den pressen konstant över en. Den kreativa berg- och dalbanan som de flesta i vår roll är väl bekanta med. Men med tiden så blir det inte lika dramatiskt när man är i en svacka. Man vet av erfarenhet att man kommer igen och landar mjukt till slut.

8. Vad skulle aldrig få flytta in hos dig?
-Det är väldigt mycket saker som jag varken vill ha eller behöver. Men generellt så är det totalstopp för saker som skriker efter uppmärksamhet. Mycket mönster, starka färger, överdriven glamour och lyxstämpel. Onödig dekor och t ex Palmer och guldananas ger mig direkt obehag.

9. Har du någon förebild, vem?
-Min allra största idol är definitivt Greta Thunberg. Jag har följt henne sedan första veckans skolstrejk och säger bara wow. Vilken tjej. Hon inspirerar och gör verkligen skillnad.
Sen har jag många andra stora som små förebilder. Min f d chef Anna Lenskog Belfrage är en sådan. En kreatör som just går och går, fylld av inspiration men samtidigt balanserad med eftertanke. Ingen kan formulera en idepresentation som hon. En av dem som jag vill och får dela mina roligaste projekt (bl a Slow Emotions) med.

10. Din blogg innehåller mycket om att leva hållbart – vad är första stegen mot ett mer hållbart hem?
-Medvetenhet och självinsikt. Att försöka ta in en större del av bilden av vad som faktiskt krävs. Följ inspirerande sidor och förebilder och sug i dig av informationen  Sedan sätta upp små mål för att steg-för-steg lämna lite mindre avtryck. Och att våga prata om det, ställa frågor, berätta vad du gör – ÄVEN om du inte är bäst i klassen. Det inspirerar andra i samma sits. Och att vi alla blir lite bättre vart efter är mer värt än att en enda gör allt rätt. 
Rent konkret så handlar det för mig mycket om att undvika slit och släng – att värdera det jag har. Val av material och hur jag till slut gör mig av med saker när jag ändå inte längre behöver dem. För mig har en tydlig stil som genomsyrar allt jag gör blivit mitt bästa redskap för att skapa en mer hållbar vardag.

Tack Pella för din tid och dina svar – jag ser mycket framemot att följa dina projekt framöver!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *