Kategorier
Mitt liv

Ordet för året som var

Innan jag går vidare i (blogg)livet med den positiva energin som 2024 bär med sig så känner jag att jag behöver göra slut med 2023 på ett värdigt bloggsätt. Jag har slutat med nyårslöften och har istället ett temaord för varje år. Mitt ord för 2022 var Ödemjuk. Ordet för 2023 var Rensa. 

Och oj vad jag har rensat, på alla plan. Det har varit både o-kul, jobbigt och tufft. Men mitt stora rensande har varit självvalt och nödvändigt. Ni vet när man ska storstäda på riktigt, så blir ju liksom allt mer kaos, innan man börjar få ordning på saker och ting. Man ger bort saker, åker till soptippen med vissa, slänger det som är trasigt. Rensar i alla mörka skrymslen och vrår. Vädrar överallt. Till slut kan man se allt mycket klarare och härligare när alla saker är på plats igen. Mitt liv var en enda stor storstädning 2023 och inget område har skonats. 

Jag har rensat i relationer, hemmet, prylar, garderoben, måsten, känslor, påhittade sanningar och mycket mer. Och det har tagit nästan all min energi. Men nu känner jag mig 783 000 kilo lättare. Och även om jag inte är helt klar ännu så är det största arbetet gjort och jag kan äntligen börja njuta lite av min storstädning. Jag ser allt klarare och saker börjar hitta sin plats. Jag ser framemot 2024. Fortfarande ett blankt blad. Men som börjar i en helt annan energi än vad 2023 gjorde, så det känns fint. Vilket ordet för året 2024 är har jag inte riktigt bestämt ännu, jag har några arbetsnamn men jag har hela januari på mig att bestämma mig… så tack 2023, du behövdes men nu är jag klar med dig. Tack och hej – och välkommen 2024 <3

/J. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *